akadalymentes verzió

ANDRÁSSY GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÜZEMELŐ KÖZKONYHA FEJLESZTÉSE


Kedvezményezett neve: Letenye Város Önkormányzata
Pályázati felhívás neve, kódszáma:
Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése
VP6-7.2.1-7.4.1.3-17
Projekt címe, azonosító száma:
Andrássy Gyula Általános Iskolában üzemelő közkonyha fejlesztése
1856224330
Projekt teljes összege: 18 119 479 Ft
Szerződött támogatás összege: 16 307 518 Ft
Önerő összege: 1 811 961 Ft
Támogatás mértéke: 90%
Projekt befejezési dátuma: 2019. 11. 15.

Projekt célja:

A projekt fő célja az Andrássy Gyula Általános Iskolában üzemelő, Letenye Város Önkormányzatának tulajdonában álló főzőkonyha korszerűsítése. A komplex felújítás eredményeként megvalósul a főzőkonyha elöregedett víz és szennyvízvezeték rendszereinek cseréje, megvalósul a főzőkonyha omló csempézetének cseréje, továbbá a járólapok cseréjével megszűnik a csúszás- és balesetveszély. A konyha, valamint az étkező bútorzatának és berendezéseinek, és egyéb kiegészítő eszközeinek cseréje is megvalósul.

A projekt bemutatása:

A projekt fő célja az Andrássy Gyula Általános Iskolában üzemelő, Letenye Város Önkormányzatának tulajdonában álló főzőkonyha korszerűsítése. A főzőkonyhát a letenyei Hóvirág Óvoda üzemelteti, mely Letenye Város Önkormányzatának részben önálló költségvetési szerve. A Főzőkonyhán dolgozó alkalmazottak az Óvoda alkalmazásában állnak. A konyha a településen található két óvoda és az Andrássy Gyula Általános Iskola tanulóit és óvodásait látja el. A projekt keretében megvalósul a 134 nm alapterületu főzőkonyha talajnedvesség elleni padlószigetelése, valamint a csúszásveszélyes
járólap cseréje. Az új csúszásmentes járólap nagyban fogja segíteni a balesetmentes munkavégzést. További fejlesztési elemként megtörténik a konyha falfelületén található csempe cseréje 184 nm összfelületen. Az omló csempe cseréje indokolt, mivel az már évtizedek óta nem került lecserélésre. Egyéb építési tételként megvalósul a konyha víz és szennyvíz rendszerének modernizálása, szelepek, csapok, illetve a törött mosdótálak cseréje. A jelenlegi víz és szennyvízvezeték elöregedtek, folyamatosak az eltömődések, csőtörések. Ezek miatt sokszor fennakadás van az üzemeltetésben. A gépek berendezések áltagéletkora 30 év, így azok cseréje is indokolt. Beszerzésre kerül 1 db 150 l-es és 1 db 300 l-es főzőüst, 2 db gázzsámoly 1 db gázüzemű 3 aknás statikus sütő, 1 egyetemes konyhagép a tartozékaival, 1 db burgonyakoptató gép, 1 db dagasztógép, 1 db nagy üzemu gáztűzhely, 4 db nagy és 1 db kicsi hűtő, továbbá beszerzésre kerül 1 db fagyasztóláda is.
A konyhai bútorzat is elöregedett. A projekt keretében megvalósul a konyha teljes bútorzatának cseréje. Beszerzésre kerül egy darab tálcatároló, 4 db polc, 7 db saválló asztal, egy saválló munkalap, továbbá az asztalosmunka keretében beépítésre kerül egy kiszolgáló ablak valamint megtörténik a közlekedőajtó javítása is. A projekt részeként megújulnak a konyhai és az étkező eszközök is. Beszerzésre kerülnek olyan konyhai eszközök, mint vágódeszkák, mobil állvány, vagy a tálalást segítő zsúrkocsi. A fejlesztést követően az ellátottak száma nem fog emelkedni. A projekt célja a tarthatatlan állapotú munkafeltételek javítása, valamint a feladat elvégzéséhez szükséges munkaórák és energiaköltségek csökkentése a modernizálás által. Az ez által felszabaduló munkaórák és a költséghatékonyságból jelentkező megtakarítások pedig a minőségibb ellátást fogják szolgálni. A fejlesztés további pozitív hatásaként az Andrássy Gyula Általános Iskolában bevezetésre kerülhet a önkiszolgáló rendszer, melynek előnyeként a kiszolgáló személyzet mentesül a terítési és ételt felszolgálási feladatok alól, gyorsabbá válnak az étkezések. A személyzet felszabaduló idejében lesz alkalom az alapanyagok előkészítésére, mely szintén költségmegtakarító tényezőként jelentkezik, mert nem kell konyhakészen, drágábban megvásárolni az alapanyagokat.

Képek a projekt eredményeiből – nagyításhoz klikkljen a képre, visszalépés a böngésző vissza nyíllal:


Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap internetes oldala: https://ec.europa.eu/agriculture/